فرار اعجاب انگیز!

فرار اعجاب انگیز!

مدیر عامل شرکت سرشناس ” نیسان” در حالی که در حصر خانگی و زیر نظر پلیس بود چگونه توانست بصورت اعجاب انگیز با هواپیما خود را به لبنان برساند؟! این
نکته ی معمابرانگیزی است که هنوز دولت ژاپن پاسخ نداده و یا خبرهای رسانه های ژاپن هنوز نتوانسته افکار عمومی مردم را اقناع کند. رایدو فرانسه در این رابطه می نویسد:
” کارلوس غصن روز ۳۱ دسامبر در حالی که در خانه‌اش در توکیو تحت نظر بود، به نحو حیرت آوری که بیشتر به فیلم های هالیودی شباهت داشت، موفق به ترک ژاپن شد. کشوری که قرار بود او را به اتهام سوءاستفاده مالی محاکمه کند. بر أساس گزارش ها او خود را به ترکیه رسانید و از طریق استانبول و با یک هواپیمای خصوصی خود را به لبنان رساند.

کارلوس غصن،‌ مدیرعامل سابق شرکت رنو-نیسان که دارای گذرنامه‌های فرانسوی، لبنانی و برزیلی است در نوامبر ۲۰۱۸ میلادی به ظن فساد مالی توسط پلیس ژاپن دستگیر شد. فرار مالیاتی و سوء استفاده شخصی از دارایی‌های گروه خودرو سازی «رنو‌-نیسان» از جمله اتهاماتی است که به او وارد شده است.

آقای غصن که پیشتر به قید وثیقه از زندان آزاد شده و تحت حصر خانگی قرار گرفته بود، کلیه اتهامات وارده به خود را رد می‌کند و دستگاه قضایی ژاپن را متهم به جهت گیری و فقدان استقلال کامل قضایی برای دفاع از حقوق متهمان بر أساس معیارهای پذیرفته شده اروپایی می کند.

“اعلان قرمز” اینترپل درخواستی است به پلیس و نیروهای امنیتی در سراسر جهان برای بازداشت موقت فردی برای استرداد، تسلیم و یا سایر اقدامات قانونی مشابه. با این اعلان می‌توان افرادی را که مرتکب جرم می‌شوند و به کشور یا کشورهای دیگر می‌گریزند را تحت پیگرد بین‌المللی قرار داد. در “اعلان قرمز” تصریح می‌شود که اداره اینترپل کشوری که فرد تحت پیگرد در آنجا پیدا شود، باید بلافاصله اداره اینترپل کشور درخواست‌کننده و دبیرخانه مرکزی اینتر پل را مطلع کند. از نظر کشورهایی که “اعلان قرمز” را به موجب نظام قضایی‌شان به رسمیت شناخته‌اند، “اعلان قرمز” به منزله درخواست دستگیری موقت است؛ “اعلان قرمز” از این جهت مبنای حقوقی دستگیری فرد تحت پیگرد را تشکیل می‌دهد. به همین دلیل، در “اعلان قرمز” تأکید می‌شود کشور درخواست کننده، از چه کشورهایی درخواست استرداد متهم را می‌کند. اما با توجه به اینکه لبنان هیچ پیمان استردادی با ژاپن ندارد، این در خواست نمی تواند منجر به استرداد کارلوس غصن به ژاپن شود.

با این حال به موجب قانونی که زمینه محاکمه اتباع لبنان در صورت ارتکاب جرم در خارج کشور را فراهم می‌کند اگر بیروت به فشارهای احتمالی توکیو برای محاکمه کارلوس غصن تند در دهد، امکان دادگاهی شدن مدیرعامل سابق شرکت رنو – نیسان در لبنان امکان پذیر است. محاکمه ای که قاعدتاً نه تنها موجب نگرانی آقای غصن نمی شود، بلکه تریبونی را در اختیار او قرار خواهد داد تا بسیاری از افراد در خودرو سازی نیسان و رنو را که به زعم او درتوطئه علیه وی شرکت کرده اند، رسوا کند.

در همین حال، آنی‌یس پانیه روناشه، وزیر مشاور در امور اقتصاد دولت فرانسه که روز پنجشنبه با شبکه خبری «ب اف ام ‌تی» سخن می‌گفت در پاسخ به پرسشی در خصوص فرار آقای غصن از حصر خانگی در ژاپن و احتمال بازگشت وی به فرانسه تصریح کرد: «اگر کارلوس غصن به فرانسه بازگردد، ما به استرداد وی اقدام نخواهیم کرد، زیرا فرانسه هرگز اتباع خود را به کشوری دیگر مسترد نمی‌کند.»

همانگونه که گفته شد، آقای غصن به تازگی در پی یک برنامه‌ریزی دقیق و حساب شده که احتمالاً با طراحی کارکنان یک شرکت خصوصی اجرایی شد با ترفندی منحصر به فرد به ترکیه سفر کرد و از آنجا توسط یک هواپیمای جت خصوصی عازم لبنان شد. به گزارش رسانه‌های محلی وی روز دوشنبه وارد بیروت،‌ پایتخت لبنان شد.

پیشتر به نقل از مقامات ترکیه گفته شد که این کشور تحقیقاتی را درباره این که رئیس سابق رنو- نیسان چگونه توانسته از طریق این کشور به لبنان سفر کند، آغاز کرده‌ است.

به گفته یکی از شبکه‌های محلی ترکیه، هفت نفر از جمله چهار خلبان در این رابطه بازداشت شده‌اند.

هنوز دقیقا مشخص نیست که آقای غصن چگونه توانسته توکیو را ترک کند و خود را به ترکیه برساند. برخی گزارش‌ها حاکی از آن است که مدیر سابق رنو-نیسان با پنهان شدن در جعبه یک ساز موسیقی توانسته از خانه‌اش در توکیو بگریزد و سپس از یک فرودگاه کوچک محلی خاک ژاپن را به مقصد ترکیه ترک کند”.

ممکن است دوست داشته باشید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *